La brutícia a les platges.

This is a satirical website. Don't take it Seriously. It's a joke.

2059 14290 Shares

La brutícia a les platges.

Durant i després de la revetlla de Sant Joan, es van recollir un total de 29 tones de residus de les platges metropolitanes, a les quals cal afegir 20 tones més de residus recollits només a la ciutat de Barcelona pels serveis municipals de neteja. Unes dades per fer reflexionar: és més net qui més neteja o qui menys embruta ?
El dispositiu de neteja especial posterior a la revetlla de Sant Joan va començar cap a les 6 h de la matinada i tenia com a objectiu deixar les platges en perfecte estat per al bany a les 10 h. Entre les 8.30 i 9.30 h gairebé totes les platges estaven llestes a excepció de Castelldefels on es va continuar treballant fins les 12 h. Un cop preparades per al bany, al llarg del dia es van continuar recollint residus i efectuant feines de repàs.
No només és preocupant aquesta situació en concret, sinó que la presència de plàstics als mars i oceans ha disparat la demanda de participació en accions de recollida a les platges de la costa catalana. De gener a juny, 3000 voluntaris han sumat esforços per recollir 2500 quilos de residus, un 15 dels quals són plàstics. Les platges de la Barceloneta, Sitges i Castelldefels són les que registren més accions de recollida de residus.
Simultàniament, el dispositiu de neteja municipal de les platges actua sobre l’aigua i la sorra. La neteja de residus flotants s’ha dut a terme diàriament durant la temporada de bany fins avui, 25 de setembre. Tres embarcacions s’han encarregat d’aquesta tasca a voramar amb el suport d’una brigada de tres operaris de neteja manual que han recollit els residus al trencant de l’aigua i als espigons. A l’espera de les xifres d’enguany, els resultats de les campanyes anteriors indiquen una reducció notable dels residus d’una temporada a l’altra. El 2018 es van retirar de l’aigua 36,45 m3 de residus, la meitat de l’any anterior (62,74 m3). La diferència s’atribueix a l’efectivitat de les mesures implantades per reduir els abocaments de residus al mar.
Pel que fa a la neteja de la sorra, 26 equips de treball amb 43 operaris han conformat el dispositiu que s’ha desplegat durant la temporada de bany (matí, tarda i nit). Una dada molt significativa és la multiplicació del nombre de paperes de rebuig i envasos instal·lades: han passat de 50 a 274. A l’espera de les xifres d’aquest estiu, la temporada anterior es van arribar a recollir 856.000 quilos de deixalles a les platges, la majoria dels quals a través de les papereres de rebuig. Els plàstics són els residus predominants a totes les platges.
Les campanyes de conscienciació han basat el seu missatge en el respecte mutu i envers l’entorn. “RESPECT!” ha sigut el reclam més present aquest estiu a les banderoles i balcons de les ciutats. Una campanya en pro del civisme que en el cas de les neteja s’ha fixat en les burilles, les llaunes i els microplàstics. Entre els objectius marcats hi ha:
Promoure la cura i neteja de les platges i del mar, afavorint la reducció de residus.
Reforçar la campanya municipal Residu Zero: “El millor residu és aquell que no es genera”.
Conscienciar a la ciutadania que molts residus que generem no són biodegradables i tenen un elevat potencial de contaminar el medi marí i els seus organismes.”

This is a satirical website. Don't take it Seriously. It's a joke.

loading Biewty