Властите в САЩ одобриха сливането на два бизнес гиганта

This is a satirical website. Don't take it Seriously. It's a joke.

2059 84375 Shares

Властите в САЩ одобриха сливането на два бизнес гиганта

Американските власти одобриха без условия, изненадващото за мнозина, сливане на Inter IKEA holding B.V. и NIKЕ Inc, Това даде зелена светлина за компаниите публично да обявят договорката си, а новата компания ще бъде деветият най-голям работодател в света, предаде Ройтерс.

„Надзорният съвет на NIKE и бордът на директорите на IKEA единодушно решиха да работят в посока на пълна комбинация между бизнесите им чрез размяна на 50 от собствеността“, се казва в общо изявление на двете компании.

Бордът на директорите в бъдещата компания Inter NIKEA Inc. ще бъде ръководен от наследника на фамилия Кампрад и настоящ председател на борда на IKEA Матиас Кампрад. Изпълнителен директор на гиганта ще бъде Дон Донахю, който в момента стои начело на NIKE. Централата на новата компания ще бъде в Швеция, а акциите ѝ ще бъдат листвани на стоковите борси в Ню Йорк, Лондон и Милано.

Новият борд ще се състои от 11 членове, като 5 от тях ще бъдат от шведската компания, а останалите 6 от NIKE, което ще позволи на борда на американската компания да изплати на притежателите на акции 1.4 млрд. долара дивиденти.

Управляващите двете компании ще действат бързо, за да финализират сделката в следващите седмици. Прогнозира се новият гигант да генерира нетна печалба от над 4,6 млрд. долара до края на фискалната година.

Зад решението на компаниите стоят бъдещите предизвикателства в свързани с намаляването на продажбите в световен мащаб, както и развиването на иновативни технологии, което изисква огромни ресурси.

This is a satirical website. Don't take it Seriously. It's a joke.

loading Biewty